dinsdag 30 september 2014

Ends with beginnings

Wees welkom in mijn wereld van afstuderen. Ik heb mijn blog de naam Ends with beginnings gegeven, niet alleen omdat ik het een mooie quote vind, maar ook omdat er een bepaalde gedachtegang achter zit die goed past bij deze periode. En wel om de volgende reden; afstuderen is een proces met een eind. Er komt een einde aan naar school gaan, studeren, je 'studentenleven'. Vier jaar werk je toe naar je scriptie, met in de tussentijd veel hoogte- en dieptepunten. Je ontwikkelt bepaalde visies op je vak, je loopt stages en doet vooral veel ervaring op.

Al vanaf het begin van deze opleiding wist ik dat ik meer een tijdschriftjournalist was, dan een journalist voor een ander medium (lees: tv, krant, radio). Even was daar de twijfeling tijdens GeR, toen ik radio maakte. Het enthousiasme en de spanning van het live gaan kwam weer terug. In augustus 2011 presenteerde ik namelijk samen met collega-journalist Yoeri Vugts een programma voor WNL op Radio 1. De liefde voor bladen overwon toch en zo specialiseerde ik mezelf in de richting tijdschrift. We maakten zelf een blad over de Nederlandse taal met een jong, enthousiast team van tijdschriftjournalisten in wording. Ik nam de taak van hoofdredacteur op me, waar ik met veel plezier dan ook veel tijd in heb gestoken. Eindelijk kon ik bezig zijn met hetgeen waar mijn hart ligt; bladen maken.

Daarna was daar de minor Creatief Schrijven, waar ik in de laatste periode mijn hart en ziel mocht leggen in fictie. Waar ik ook antwoorden heb gevonden op de vraag wie ik ben als schrijver. Vervolgens begon het vierde jaar met het starten van een eigen bedrijfje, wat verdieping in kwesties rondom Europa en met als hoogtepunt mijn stage bij vtwonen. Een ervaring waar ik veel heb geleerd en vijf maanden lang interieur heb kunnen snuiven en schrijven.

En nu ben ik hier, anno 2014, aan het afstuderen. Het einde komt in zicht, maar tegelijkertijd vormt zich ook een nieuw begin. Het begin van een plekje zoeken op de arbeidsmarkt. Het begin van een leven als student-af.  Het begin van mijn ontwikkeling als tijdschriftjournalist. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten